Jouw hond is je ongetwijfeld alles waard. Als hondenbezitter weet je ook als geen ander wat het kost om het dier in goede gezondheid te houden. Ondanks dat je hier alles aan doet, kan het gebeuren dat er plots sprake is van onduidelijke klachten, ziekte of een ongeluk. Omdat de kosten hiervan hoog kunnen oplopen  – zeker in de dure tijd waarin we momenteel leven – kan het raadzaam zijn om een hondenverzekering af te sluiten. Daarmee hoef je niet bang te zijn dat je spaarrekening wordt geplunderd door hoge dierenartskosten. Bij een verzekeraar als Univé kun je naast de basisverzekering eventueel ook aansluitend kiezen uit tal van aanvullende dekkingen. Dit geeft je extra zekerheid in onverwachte situaties.

In deze situaties ben je goed gedekt

Met een hondenverzekering zijn de medisch noodzakelijke kosten goed gedekt, in geval van ziektes, aandoeningen of ongevallen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan opname in een kliniek, kosten van (uitgebreide) onderzoeken, kosten voor geneesmiddelen, kosten van operaties en kosten voor het laten inslapen van je huisdier. Je bent er vrij in om zelf het verzekerde bedrag te kiezen, waarbij je twee opties hebt: je hond verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000 per jaar. Het ras dat je wilt verzekeren maakt hierbij niet uit. Alle hondenrassen worden geaccepteerd door Univé, inclusief kruisingen. Er wordt in alle gevallen een eigen bijdrage gevraagd van 20% per declaratie.

Let goed op de voorwaarden

Er gelden belangrijke voorwaarden om rekening mee te houden indien je interesse hebt in een hondenverzekering afsluiten. Zo geldt als belangrijke vereiste bijvoorbeeld dat de hond gechipt dient te zijn. Dit dient 7 weken na de geboorte van het dier te zijn gebeurd. Meerdere honden tegelijkertijd verzekeren is mogelijk bij deze verzekeraar, maar dan dien je voor elke hond een afzonderlijke hondenverzekering af te sluiten. Iets anders waar je je goed bewust van moet zijn, is de leeftijd van je huisdier. De leeftijd van je hond speelt een belangrijke rol in de vraag of het wel of niet in aanmerking komt voor de basis-hondenverzekering. Gaat het om een hond die een leeftijd heeft tot 8 jaar, dan gelden er geen beperkingen. Betreft het een oudere hond vanaf 8 jaar, dan is het goed om te weten dat je in dat geval alleen de ongevallen-dekking kunt kiezen.

Zo sluit je online een huisdierenverzekering af

De hondenverzekering valt onder de categorie huisdierenverzekering, net als de kattenverzekering. Ben je benieuwd naar wat je per maand zou betalen indien je één van deze of beide pakketten afsluit? Via de website van Univé kom je hier heel eenvoudig achter, door gebruik te maken van de onlinetool. Eerst geef je aan of het om een hond of kat gaat. Vervolgens voer je de geboortedatum, het ras en het geslacht van het dier in. Je ziet dan direct op de pagina erna de mogelijke opties die je hebt. Onder ‘ongevallen’ kun je het verzekerde bedrag eventueel ophogen naar € 5.000. Hiermee gaat ook het premiebedrag omhoog. Voor een paar euro meer is het mogelijk om beweegzorg, gebitszorg en/of reizen mee te verzekeren.