Niet alleen mensen kunnen last hebben van mondproblemen. Deze komen namelijk ook veel voor bij onze huisdieren. Heb je nu een hond met dergelijke problemen? Dan is het zaak daar zo snel mogelijk wat aan te doen en te proberen mondklachten bij je viervoeter in de toekomst te voorkomen. 

Hoe kun je tandsteen tegengaan bij je hond?
Veel mensen hebben last van tandsteen maar de vorming van tandsteen hond zie je ook vaak. Daarbij is het zaak deze tegen te gaan zodat er geen ernstigere problemen door veroorzaakt worden. Om tandsteen bij je hond (en kat) aan te pakken kun je kiezen voor diverse verzorgingsproducten. Zo kun je om te beginnen kiezen voor mondwater voor de hond. Hier hoeft je viervoeter niet mee te spoelen zoals mensen doen maar dit mag gewoon opgedronken worden. 

Tandsteenverwijderaars zoals een spons, borstel of spray
Daarnaast bestaat er een speciale tandsteen verwijderaar hond in de vorm van een sponsje aan een stick. Door hiermee de tanden van je hond te poetsen verwijder je al veel tandsteen. Je kunt ook een speciale hondentandenborstel kopen om tandsteen bij je huisdier aan te pakken. Deze tandenborstels zijn in diverse soorten te koop en je gebruikt ze het beste in combinatie met een speciale hondentandpasta. Lukt poetsen niet bij je hond? Kies dan voor een mondspray die je rechtstreeks op het gebit spuit om tandsteen tegen te gaan. 

Maak er een spelletje van met je hond
Je kunt van het verwijderen van tandsteen bij je hond ook een spelletje maken. Er is speciaal speelgoed te koop waar je hond op kan kauwen en waarmee ook tandsteen wordt aangepakt. Er zijn kauwstaafjes verkrijgbaar die je hond volledig kan opeten en waarmee de vorming van tandsteen en tandplak wordt tegengegaan.

Gebruik een speciale krabber in combinatie met hondentandpasta
Wil je graag toch zelf wat meer doen en laat je hond dit ook goed toe? Dan kun je kiezen voor het gebruik van een kunststof tandenkrabber om tandsteen mee te verwijderen. Hiermee doe je je hond geen pijn, beschadig je het gebit niet maar verwijder je wel tandsteen. Om je hond een schone tong te laten krijgen kun je een zogenaamde Licking Pad kopen. Samen met een goede hondentandpasta zorgt deze voor een schone tong en frisse adem bij de hond. 

Ga naar de dierenarts voor een behandeling
Werkt dit nu allemaal niet of wil je hond er niet aan meedoen omdat hij of zij er bang voor is of kun je het gebit niet zelf reinigen? Dan is een gebitsreiniging bij de dierenarts natuurlijk altijd mogelijk. Dit kost je wel wat maar dan kan je huisdier er weer een poosje tegen. Het loont wel de moeite om zelf tandsteen aan te pakken zodat je hond er minder last van heeft en er geen andere mondproblemen ontstaan.